Κεντρικό Μενού

Τετάρτη, 29 Ιανουαρίου 2014

Στα πλαίσια του Κύκλου Εκδηλώσεων Λόγου το Ίδρυμα Πορφυρογένη Αγριάς σε συνεργασία με το Γενικό Λύκειο Αγριάς, σας προσκαλούν την Πέμπτη 4 Απριλίου 2013 στις 20.00 στο Αμφιθέατρο του Πορφυρογένειου Ίδρύματος, όπου ο Φυσικός του Λυκείου κ. Θρασύβουλος Μαχαίρας, με φαντασμαγορικές εικόνες και με την ατέλειωτη μουσική μαγεία του Νυχτερινού Ουρανού, θα μας δώσει «Αναμνήσεις από το Μέλλον».
Όπως εξηγεί ο ομιλητής «…κοιτώντας με νοσταλγία τον Γαλαξία μας, καθώς ο ουρανός με φευγαλέα σύννεφα εικονοποιεί το χρόνο ως διάσταση, θα πάμε πίσω για να ξαναδούμε τη διαδρομή μας μέχρι τη Γη στην οποία συν- και ανα-δημιουργηθήκαμε, με υλικό που σε εκατομμύρια χρόνια ετοίμασαν τα άστρα και μας το χάρισαν με το θάνατό τους.
Σε σκηνικό “πνοής ζώσας” και σε στιγμή ευήχητη όσο ποτέ, η Ηώ του Καινού επιχραίνει τον Άνθρωπο σε επέκεινα χρόνους και ο Συλλογισμός αποκτά αξία.
Ακολουθώντας τα χνάρια παράξενων “μυστών” της Φυσικής και των Μαθηματικών θα έλθουμε κοντά στη Δημιουργία και στην Εξέλιξη του Κόσμου, στη Γένεση του Φεγγαριού, στην Αυγή του Ανθρώπου, στις Διαστημικές Αποικίες και τελικά δίπλα στις σταγόνες και στους ήχους μιας ξαφνικής ανοιξιάτικης βροχής.
Στο “Άξιον εστί” ενός απέραντου Σύμπαντος, που με το Big Bang πριν από 13,7 δισεκατομμύρια χρόνια, “υποσχέθηκε” το πιο Ικανό Πλάσμα που θα γεννιότανε ποτέ…
Τον Άνθρωπο!..
Κοιτώντας τ΄ άστρα, ας δούμε τον εαυτό μας ως δεμένο με αυτά σε χορό συνείδησης και ως ανάμνηση από το μέλλον μιας ζωής, που τώρα αρχίζει να φτιάχνεται, κάπου μακριά μας, σε μια γωνιά του Σύμπαντος...»
……………………………..
 Συνεχίζοντας την κοινή τους προσπάθεια το Πορφυρογένειο Ίδρυμα Αγριάς και το Γενικό Λύκειο ελπίζουν ότι με αυτή την εκδήλωση θα δοθεί μια διαφορετική αποτύπωση του Πολιτισμού των Ανθρώπων, καθώς η αναντίλεκτος καταγραφή της Kιβωτού του Πολιτισμού μας, θα επαναπροσδιοριστεί και ως Kιβωτός του αναβλέμματος του Ανθρώπου...
Η αλήθεια που περιέχει η σημερινή γνώση τόσο των Βασικών Νόμων της Φύσης, όσο και των γεγονότων κατά την πορεία εξέλιξης του Κόσμου, δε μπορεί πια να θεωρείται υπόθεση μόνο των ειδικών, αλλά κορυφαίος ανθρώπινος πολιτισμός και κατάκτηση, που πρέπει να περάσει σε όλους μας ως συνείδηση.