Κεντρικό Μενού

Δευτέρα, 23 Ιανουαρίου 2017

"ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΕΝΑ ΣΥΓΓΡΑΦΕΑ"


  Την Τρίτη 24/01/2017 και ώρα 09:00 π.μ. ο συγγραφέας Γιάννης Καλπούζος, θα επισκεφτεί το σχολείο μας και θα συνομιλήσει με τους μαθητές της Α' τάξης του Λυκείου με αφορμή το βιβλίο του “ΙΜΑΡΕΤ”. Μέσα από το διάλογο με τους μαθητές θα αναφερθεί στις έννοιες της αγάπης, της φιλίας μεταξύ των ανθρώπων και μεταξύ των λαών, κάτι τόσο επίκαιρο για την εποχή μας.
   Παρακολουθώντας τους δύο κεντρικούς ήρωες του βιβλίου να δένονται από την πιο τρυφερή ηλικία, ο ένας Τούρκος και ο άλλος Έλληνας, οι μαθητές θα νιώσουν πως ένα ιμαρέτ είναι η γη, κοινή για όλους και ο μόνος στόχος μας είναι η προσφορά του ενός για τον άλλο.

Σύντομο Βιογραφικό

    Ο Γιάννης Καλπούζος γεννήθηκε στις Μελάτες Άρτας το 1960. Μέχρι σήμερα έχουν εκδοθεί τα εξής έργα του:
   Το 2000 η ποιητική συλλογή: «Το νερό των ονείρων» και το μυθιστόρημα: «Μεθυσμένος δρόμος» από τις εκδόσεις Ελληνικά Γράμματα.
   Το 2002 η συλλογή διηγημάτων: «Μόνο να τους άγγιζα» από τις εκδόσεις Κέδρος και το 2005 το μυθιστόρημα: «Παντομίμα Φαντασμάτων» από τις εκδόσεις Άγκυρα.
   Το 2006 και το 2007 από τις εκδόσεις Ίκαρος οι ποιητικές συλλογές: «Το παραμιλητό των σκοτεινών Θεών» και «Έρωτας νυν και αεί», με την οποία ήταν υποψήφιος στη "μικρή λίστα" για το κρατικό βραβείο ποίησης.
   Το 2008 από τις εκδόσεις Μεταίχμιο το μυθιστόρημα: «Ιμαρέτ» που κέρδισε το  Βραβείο Αναγνωστών 2009 και μεταφράζεται στα Ιταλικά, στα Πολωνικά και στα Τουρκικά.
   Από τον ίδιο εκδοτικό οίκο το 2011 και το 2013 τα μυθιστορήματα: «Άγιοι και δαίμονες» και «Ουρανόπετρα».
   Ο Γιάννης Καλπούζος έχει γράψει και τους στίχους 70 τραγουδιών μεταξύ των οποίων τα: «Ό,τι αγαπώ είναι δικό σου», «Δέκα μάγισσες», «Να 'σουν θάλασσα», «Γιατί πολύ σʼ αγάπησα» και άλλα.
   Επίσης τους στίχους στο παιδικό θεατρικό έργο «Τρυφεράκανθος», ενώ συμμετείχε με το διήγημα «Ο Λευτέρης» στο συλλογικό έργο «Τέλος καλό, όλα καλά», εκδόσεις Καστανιώτη 2012.
   Τον Απρίλιο του 2014, κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις Ψυχογιός το νέο μυθιστόρημά του: «Ό,τι αγαπώ είναι δικό σου» με πρώτη έκδοση τις 40.000 αντίτυπα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.