Κεντρικό Μενού

Τετάρτη, 5 Απριλίου 2017

Επίσκεψη του τμήματος Α1 στο 1ο ΕΚ Βόλου στο πλαίσιο της Ερευνητικής Εργασίας «Ραδιοαφιερώματα»


    Δεκαοκτώ μαθητές και μαθήτριες του Α1 τμήματος του ΓΕΛ Αγριάς (Ζαχαρίας Αμυδγαλιάς, Δημήτρης Δέμελης, Μιχαέλα Καφίδα, Αντώνης Κρεμυδάς, Ιωάννα Λουάρη, Ιωάννης Μακρής, Ιωάννα Μήτραινα, Αναστασία Μήτσιου, Μαρίνα Μπάμπα, Άλγερτ Σούλα, Σαβίνα Σπανού, Δέσποινα Σταματοπούλου, Κυριακή Ταμβάκη, Κώστας Τζαφόλιας, Βαρβάρα Τσακανίκα, Νίκος Τσιακατήρης, Δημήτρης Χατζηνικολάου, Κώστας Χιώτης) και δύο συνοδοί καθηγήτριες (Κουμπούρη Θεοδώρα, πληροφορικός – υπεύθυνη της Ερευνητικής Εργασίας «Ραδιοαφιερώματα» και Παπαγιαννακοπούλου Βασιλική, μαθηματικός), είχαν την ευκαιρία να επισκεφθούν το διαδικτυακό ραδιοφωνικό σταθμό του 1ου Ε.Κ. Βόλου.


     Η συγκεκριμένη επίσκεψη πραγματοποιήθηκε στις 29 Μαρτίου. Τους μαθητές, τις μαθήτριες και τις καθηγήτριες, αρχικά, υποδέχτηκαν θερμά τόσο ο διευθυντής του σχολείου όσο και η «ψυχή» του ραδιοφωνικού σταθμού κ. Κωνσταντίνος Αμυδγαλίτσης – Υπεύθυνος του τομέα: Ηλεκτρολογίας, Ηλεκτρονικής και Αυτοματισμού/Τομέας Ηλεκτρονικής. 

       Ο κ. Κωνσταντίνος Αμυδγαλίτσης μας εξήγησε τα στάδια παραγωγής μιας ραδιοφωνικής εκπομπής και απάντησε σε όλες τις απορίες που είχαν οι μαθητές και οι μαθήτριες. Μας ξενάγησε στο studio επιδεικνύοντας τα μηχανήματα που είναι απαραίτητα για ένα διαδικτυακό ραδιοφωνικό σταθμό και μας μίλησε για το απαραίτητο λογισμικό που απαιτείται.


    Οι μαθητές σχεδίασαν από την αρχή με την καθοδήγησή του μια ραδιοφωνική παραγωγή και στη συνέχεια μία ομάδα αποτελούμενη από τις μαθήτριες Σαβίνα Σπανού, Δέσποινα Σταματοπούλου και τον μαθητή Δημήτρη Χατζηνικολάου, μπήκε στο studio και ηχογράφησε την πρώτη της ραδιοφωνική παραγωγή.


    Όλοι οι μαθητές παρακολούθησαν με προσοχή όλα τα στάδια της παραγωγής και γνωρίζουν πια τα βασικά βήματα για την υλοποίησή της. 

    Οι γνώσεις και η βοήθεια που μας προσέφερε ο κ. Κωνσταντίνος Αμυδγαλίτσης είναι ανεκτίμητες.   Όλοι επιστρέψαμε ενθουσιασμένοι, δίνοντας ένα ραντεβού στο άμεσο μέλλον, όπου θα πάμε περισσότερο προετοιμασμένοι και με μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση για μια νέα ραδιοφωνική παραγωγή.


    Θέλουμε να ευχαριστήσουμε από καρδιάς τον κ. Κωνσταντίνο Αμυδγαλίτση και να του πούμε ότι δεν μπορούσε να υπάρξει για όλους μας καλύτερο «βάπτισμα του πυρός»

Για περισσότερες πληροφορίες επιλέξτε τον παρακάτω σύνδεσμο:

 http://radio.mysch.gr/?p=842

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.